Terugroepactie Jeep Cherokee

Geschreven op 2 maart 2016

Autofabrikant Jeep is een terugroepactie gestart voor de Jeep Cherokee vanwege een vochtprobleem in de achterklepmodule.

Uit onderzoek is gebleken dat de achterklepmodule onvoldoende beschermd is tegen vocht. Hierdoor kan water in contact komen met de aansluitstekkers van de elektrische achterklepmodule. Als gevolg hiervan zal de achterklepmodule buiten werking treden en bestaat er een kans op brand door kortsluiting. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Jeep een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Jeep betrokken is bij deze actie zal Jeep u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de achterklepmodule controleren op sporen van waterinfiltratie. Indien dit het geval is worden de regelmodule en de aansluitstekkers vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Jeep