Terugroepactie Citroën C4 Picasso

Geschreven op 2 mei 2016

Autofabrikant Citroën is een terugroepactie gestart voor de Citroën C4 Picasso vanwege problemen met de veiligheidsgordels.

Uit onderzoek is gebleken dat de gesphouders van de veiligheidsgordel van de rechter en middelste achterstoel mogelijk niet correct functioneren. Bij een noodstop of aanrijding kunnen de gordels losraken uit de vergrendeling en bieden dan geen bescherming meer. Vanwege dit veiligheidsproblemen is Citroën een terugroepactie gestart.
Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Citroën betrokken is bij deze actie zal Citroën u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de gesphouders controleren en indien nodig vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-2487636.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Citroën