Terugroepactie Nissan vanwege roestvorming

Geschreven op 2 mei 2016

Autofabrikant Nissan is een terugroepactie gestart voor de Nissan X-Trail, Nissan NV200 en Nissan E-NV200 vanwege de kans op roestvorming.

Uit onderzoek is gebleken dat de lak op de demperbuis van de achterklep gasdempers onvoldoende is bestand tegen roestvorming. De demperbuis kan doorroesten waardoor het gas kan ontsnappen. Hierdoor kan de achterklep in geopende stand niet meer ondersteund worden en kan de achterklep onverwachts zakken. Ook is het mogelijk dat de demper loskomt van de carrosserie tijdens opening. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Nissan een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Nissan betrokken is bij deze actie zal Nissan u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de gasdempers van de achterklep vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Nissan