Terugroepactie Mercedes-Benz vanwege onjuiste software

Geschreven op 3 februari 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege de mogelijke aanwezigheid van onjuiste software.

Het is mogelijk dat er tijdens een werkplaatsbezoek ongeteste software in de ESP-regeleenheid is geïnstalleerd van de Mercedes-Benz A, Mercedes-Benz B en Mercedes-Benz CLA. Hierdoor kan het ESP-systeem onjuist functioneren. Het systeem kan uitvallen of onjuiste correcties uitvoeren waardoor de bestuurder de controle over het voertuig kan verliezen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de ESP-regeleenheid voorzien van de juiste software.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz