Terugroepactie Plastimo reddingsvesten

Geschreven op 3 maart 2016

On-Deck is een terugroepactie gestart voor Plastimo reddingsvesten van het type Pilot 165 en Evo 165. De reddingsvesten worden niet volledig opgeblazen bij aanraking met het water.

Uit de ANWB reddingsvestentest 2016 is gebleken dat de Plastimo Pilot 165 en Plastimo Evo 165 bij het te water gaan niet goed open gaan waardoor de vesten niet volledig worden opblazen. De drager komt hierdoor niet zoals bedoeld op zijn rug te drijven. Het Franse merk Plastimo en zijn Nederlandse importeur On-Deck hebben de testresultaten van de Waterkampioen erkend en direct actie ondernomen. De verkoop van de beide typen reddingvesten is per direct stopgezet.

Hoe doe ik mee aan deze terugroepactie?
Consumenten die in het bezit zijn van een Plastimo Pilot 165 of een Plastimo Evo 165 kunnen contact opnemen met service@on-deck.nl. U krijgt dan per reddingsvest een retourformulier waarmee u het reddingsvest in kan leveren bij de winkel waar u deze gekocht heeft. On-Deck zal de retour gekomen vesten controleren en eventueel aanpassen of vervangen om het probleem te verhelpen. Na herstel van het reddingsvest wordt u op de hoogte gebracht en leveren zij de reddingsvesten weer bij de winkel af. Als men geen email heeft kan men ook telefonisch contact opnemen onder het volgende telefoonnummer: 071-3313366.

Meer informatie:
Persbericht On-Deck
ANWB reddingsvesten test 2016
Overzicht terugroepacties Plastimo