Terugroepactie Sony Vaio E laptop accu

Geschreven op 3 maart 2016

Sony is een vervangingsprogramma gestart voor bepaalde Sony Vaio E laptop accu’s. De accu’s kunnen oververhit raken en brand veroorzaken.

Sony heeft vastgesteld dat bepaalde type laptop accu’s in incidentele gevallen oververhit kunnen raken, wat kan leiden tot brandwonden en/of brand. Om de veiligheid te kunnen blijven garanderen is Sony een vervangingsprogramma gestart. Als uw accu bij deze terugroepactie is betrokken raadt Sony aan om de accu onmiddellijk te verwijderen en uw laptop tijdelijk op netsnoer te gebruiken totdat u een vervangende accu hebt ontvangen. De vervangende accu wordt kosteloos thuisgestuurd. Wanneer deze wordt verstuurd is op dit moment nog niet bekend.

Betrokken producten:
Het gaat om accutype VGP-BPS26, welke standaard is geplaatst in de SVE1413-, SVE1513- en SVE1713-serie. Later is de accu geplaats als gevolg van reparatie in een groot aantal andere modellen, welke zijn te vinden in een overzicht.

Hoe herken ik een foutieve accu?
U kunt uw laptop accu controleren door het stappenplan van Sony te volgen en vervolgens het formulier in te vullen.

Hoe vraag ik een nieuwe accu aan?
Als uw accu betrokken is bij deze terugroepactie kunt u een nieuwe accu aanvragen. Hoe en wanneer is op et moment van schrijven nog niet bekend. Waarschijnlijk start het vervangingsprogramma begin april.

Meer informatie:
Persbericht Sony
Overzicht terugroepacties Sony