Terugroepactie Volkswagen Transporter

Geschreven op 3 mei 2016

Autofabrikant Volkswagen is een terugroepactie gestart voor de Volkswagen Transporter vanwege problemen met de gastank.

Uit onderzoek is gebleken dat de composiet aardgastank in de bagageruimte mogelijk kan lekken. In geval van gaslekkage kan de tank leegstromen. Bij grote hoeveelheden gas of bij een stilstaand voertuig kan gas in het interieur terechtkomen, waardoor explosiegevaar kan ontstaan. Het is daarom aan te raden om open vuur, vonken en/of gloeiende voorwerpen zoals sigaretten uit de buurt van het voertuig te houden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Volkswagen een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Volkswagen betrokken is bij deze actie zal Volkswagen u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de tank in de bagageruimte demonteren en de leiding afsluiten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Volkswagen