Terugroepactie Badé infrarood rolkachels

Geschreven op 4 april 2016

Badé is een terugroepactie gestart voor de infrarood rolkachels ALP189 en ALP189A. De rolkachels kunnen bij vollast een steekvlam veroorzaken.

Uit onderzoek is gebleken dat de infrarood rolkachels ALP189 en ALP189A niet voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Het is mogelijk om deze toestellen op een te hoog vermogen te ontsteken waardoor er bij ontsteking een steekvlam kan ontstaan. Dit kan leiden tot ernstig letsel en/of brand. De bewuste toestellen zijn verkocht tussen december 2013 en maart 2016 via verschillende (online) winkels. Twijfelt u of u een bewuste rolkachel in uw bezit heeft? Kijk dan op het typeplaatje (zilverkleurige sticker aan binnenzijde apparaat) of uw rolkachel overeenkomt.
Hoe doe ik mee aan deze terugroepactie?
Consumenten die in het bezit zijn van een rolkachel ALP189 of ALP189A dienen deze niet meer te gebruiken en te retourneren naar de winkel waar men deze heeft aangeschaft. Men krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. Voor vragen kan men contact opnemen via het volgende e-mailadres: info@bade.biz.

Meer informatie:
Persbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Overzicht terugroepacties Badé