Terugroepactie Nissan Pulsar

Geschreven op 4 april 2016

Autofabrikant Nissan is een terugroepactie gestart voor de Nissan Pulsar vanwege problemen met de automatische hoogteverstelling van de koplampen.

Uit onderzoek is gebleken dat de software van de Intelligent Power Distribution Module (IPDM), bedoeld voor de automatische hoogteregeling van de koplampen, een fout bevat. Hierdoor zal de hoogteverstelling van de koplampen niet correct functioneren als het voertuig zwaar beladen wordt aan de achterzijde. Vanwege dit probleem is Nissan een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Nissan betrokken is bij deze actie zal Nissan u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de Intelligent Power Distribution Module (IPDM) herprogrammeren en de automatische hoogteverstelling van de koplampen opnieuw initialiseren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Nissan