Terugroepactie Porsche Cayenne

Geschreven op 4 april 2016

Autofabrikant Porsche is een terugroepactie gestart voor de Porsche Cayenne vanwege problemen met het rempedaal.

Uit onderzoek is gebleken de borgring op de scharnierbus van het rempedaal mogelijk niet gemonteerd is. Hierdoor kan de scharnierbus losraken. Als de scharnierbus losraakt kan het rempedaal losraken, waardoor de remmen niet (goed) bediend kunnen worden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Porsche een terugroepactie gestart. Het betreft hier de Porsche Cayennes die gebouwd zijn tussen 2011 en 2016. Daarvan zouden er in Nederland 3743 rondrijden.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Porsche betrokken is bij deze actie zal Porsche u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal controleren of de borgring voor de scharnierbus aanwezig is. Als deze ontbreekt zal deze alsnog gemonteerd worden.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 033-4949470.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Porsche