Terugroepactie Volkswagen Sharan en Tiguan

Geschreven op 5 april 2016

Autofabrikant Volkswagen is een terugroepactie gestart voor de Volkswagen Sharan en Volkswagen Tiguan vanwege een veiligheidsprobleem met de zij-airbag.

Uit onderzoek is gebleken dat er een veiligheidsprobleem is met de zij-airbag. De behuizing van de gasgenerator van de zij- airbag kan bij activatie van de airbag kapot kan gaan. Rondvliegende metaaldeeltjes van de behuizing kunnen letsel bij de inzittenden veroorzaken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Volkswagen een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Volkswagen betrokken is bij deze actie zal Volkswagen u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de zij-airbag vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Volkswagen