Terugroepactie Škoda Superb

Geschreven op 6 april 2016

Autofabrikant Škoda is een terugroepactie gestart voor de Škoda Superb vanwege problemen met het panorama-schuifkanteldak.

Uit onderzoek is gebleken dat door de functie comfort-openen en -sluiten van het panorama-schuifkanteldak de grenswaarden voor de inklembeveiliging kunnen worden overschreden. Als de comfort open-sluitfunctie wordt gebruikt, bestaat de mogelijkheid dat lichaamsdelen die zich in het werkbereik van het schuifkanteldak bevinden bekneld kunnen raken met letsel tot gevolg. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Autofabrikant Škoda een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Škoda betrokken is bij deze actie zal Škoda u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de comfort open- en sluitfunctie van het schuifkanteldak softwarematig deactiveren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Škoda