Terugroepactie Toyota vanwege een veiligheidsprobleem

Geschreven op 10 februari 2016

Autofabrikant Toyota is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege een veiligheidsprobleem met de elektrische raambediening.

De hoofdschakelaar van de elektrische raambediening die aan de binnenzijde van het portier gemonteerd slijten vanwege een te slechte smering tijdens het montageproces. Als gevolg van slijtage en vocht kan er kortsluiting ontstaan, waardoor de hoofdschakelaar oververhit kan raken en kan smelten. Een smeulende schakelaar kan zorgen voor rookvorming en mogelijk leiden tot brand. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Toyota een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Toyota u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de raambedieningsschakelaar controleren, van nieuw vet voorzien en indien nodig de printplaat vervangen.

Betrokken voertuigen
– TOYOTA AURIS
– TOYOTA CAMRY
– TOYOTA COROLLA
– TOYOTA RAV4
– TOYOTA URBAN CRUISER
– TOYOTA YARIS

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0369.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Toyota