Terugroepactie Jeep Renegade

Geschreven op 7 maart 2016

Autofabrikant Jeep is een terugroepactie gestart voor de Jeep Renegade vanwege problemen met de parkeersensoren (parkeerassistentmodule).

Uit onderzoek is gebleken dat de software van de parkeersensoren (parkeerassistentmodule) een fout bevat, waardoor stoepranden en kleine objecten achter de auto niet altijd worden herkend. Hierdoor wordt de bestuurder niet gewaarschuwd voor stoepranden en kleine objecten met mogelijke schade tot gevolg. Vanwege deze softwarefout is Autofabrikant Jeep een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Jeep betrokken is bij deze actie zal Jeep u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de software voor de parkeerassistentmodule updaten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Jeep