Terugroepactie Dodge Ram

Geschreven op 8 maart 2016

Autofabrikant Dodge is een terugroepactie gestart voor de Dodge Ram. Dit heeft te maken met een softwarefout in de ABS-module.

Uit onderzoek is gebleken dat er een softwarefout zit in de ABS-module. Deze kan er voor zorgen dat de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) onbedoeld het ESC-waarschuwingslicht laat branden en het ESC-systeem uit kan schakelen. Een uitgeschakeld ESC-systeem kan een negatief effect hebben op het rijgedrag van het voertuig. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Dodge een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Dodge betrokken is bij deze actie zal Dodge u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de ABS-module opnieuw programmeren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dodge