Terugroepactie Dacia Duster 4x2

Geschreven op 9 februari 2016

Autofabrikant Dacia is een terugroepactie gestart voor de Dacia Duster 4×2 vanwege een productiefout met de achterveren.

Uit onderzoek is gebleken dat de achterveren zijn gefabriceerd met onjuiste veereigenschappen. De achterveren kunnen door trillingen gaan schuiven en van het voertuig loskomen tijdens het rijden. Daarnaast kan de bestuurder een afwijkend geluid waarnemen van de achterveren. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Dacia een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Dacia betrokken is bij deze actie zal Dacia u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de achterveren en onderste veerschotels vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dacia