Terugroepactie Volkswagen Touareg Hybrid

Geschreven op 9 februari 2016

Autofabrikant Volkswagen is een terugroepactie gestart voor de Volkswagen Touareg Hybrid vanwege problemen met de waterafvoer in de reservewielruimte.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er water in de reservewielruimte terecht komt, dit niet meer weg lopen. Dit kan tot kortsluiting tussen de polen van de hoogvoltaccu leiden en daardoor brand veroorzaken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Autofabrikant Volkswagen een terugroepactie gestart.





Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Volkswagen betrokken is bij deze actie zal Volkswagen u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal een waterafvoerklep aanbrengen waardoor het water weg kan lopen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Volkswagen