Terugroepactie Dodge Ram

Geschreven op 9 maart 2016

Autofabrikant Dodge is een terugroepactie gestart voor de Dodge Ram vanwege een productiefout in de pignonmoer van het achterdifferentieel.

Uit onderzoek is gebleken dat de pignonmoer van het achterdifferentieel mogelijk niet is voorzien van een zelfborgende schroefdraadzekering. Hierdoor kan de moer loslopen, de achteras vastlopen en de achterwielen blokkeren. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Dodge een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Dodge betrokken is bij deze actie zal Dodge u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze controleert het aanhaalmoment en brengt een borgring op de pignonmoer aan. Wanneer de pingonmoer loszit en/of een ascontstructie is vastgelopen, zal het cardan worden gereviseerd.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dodge