Terugroepactie Dodge Ram

Geschreven op 9 maart 2016

Autofabrikant Dodge is een terugroepactie gestart voor de Dodge Ram vanwege een veiligheidsprobleem met de bestuurdersairbag.

Uit onderzoek is gebleken dat de uiteinden van de bestuurdersairbagmodule-bevestigingsveer de kabelboom van de stuurwielbedrading raken. Hierdoor kan de bedrading doorslijten en de bestuurdersairbag onbedoeld geactiveerd worden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Dodge een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Dodge betrokken is bij deze actie zal Dodge u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de betreffende kabelboom inspecteren en indien nodig vervangen. Vervolgens wordt de kabelboom via een andere weg geïnstalleerd om beschadiging te voorkomen. Tevens worden er doppen op de uiteinden van de houderveer aangebracht.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dodge