Terugroepactie Ford Edge

Geschreven op 10 februari 2016

Autofabrikant Ford is een terugroepactie gestart voor de Ford Edge vanwege mogelijke corrosievorming bij de brandstoftank.

Het is mogelijk dat zout en vocht ingesloten raken onder de bevestiging van de verstevigingssteunen van de brandstoftank. Dit kan op den duur leiden tot corrosievorming. Deze corrosievorming kan mogelijk ook overslaan op de brandstoftank wat brandstoflekkage en daarmee brand kan veroorzaken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Ford een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Ford betrokken is bij deze actie zal Ford u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de brandstoftank inspecteren, reinigen en indien noodzakelijk vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Ford