Terugroepactie Toyota vanwege gevaarlijke airbags

Geschreven op 10 februari 2016

Autofabrikant Toyota is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege een veiligheidsprobleem met de airbags.

De opblaasmodule van de bestuurdersairbag kan overmatige druk opbouwen. Bij activering kan de interne druk ertoe leiden dat de opblaasmodule scheurt, waardoor metalen fragmenten weggeschoten worden die kunnen leiden tot letsel. Daarnaast zal de airbag niet voldoende bescherming bieden en zal de overdruk mogelijk leiden tot extra letsel. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Toyota een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Toyota u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de betreffende airbag kosteloos vervangen.

Betrokken voertuigen
– TOYOTA AVENSIS
– TOYOTA CAMRY
– TOYOTA COROLLA
– TOYOTA COROLLA VERSO
– TOYOTA HILUX
– TOYOTA PICNIC
– TOYOTA RAV4
– TOYOTA YARIS

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Toyota