Terugroepactie Renault Zoe

Geschreven op 10 maart 2016

Autofabrikant Renault is een terugroepactie gestart voor de Renault Zoe vanwege een montagefout met de voorwielbinnenschermen.

Uit onderzoek is gebleken dat de voorwielbinnenschermen verkeerd gemonteerd kunnen zijn. Hierdoor worden de remslangen geraakt en kunnen deze beschadigd raken of lekraken. Als gevolg hiervan kan de remcapaciteit verminderen of helemaal wegvallen. De bestuurder wordt vooraf gewaarschuwd door het oplichten van het waarschuwingslampje ‘remvloeistofniveau onder minimum’ en/of een langere slag van het rempedaal. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Renault een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Renault betrokken is bij deze actie zal Renault u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de voorwielbinnenschermen en de voorremslangen controleren en indien nodig vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Renault