Terugroepactie Mercedes-Benz Econic

Geschreven op 12 mei 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Econic vanwege een montagefout.

Uit onderzoek is gebleken dat bij verlenging van de wielbasis de giersnelheidssensor mogelijk naar een verkeerde positie is verplaatst. Hierdoor kunnen onjuiste en onverwachte reminterventies optreden, waardoor de controle over het voertuig kan worden verloren. De sensor herkent niet-kritieke situaties mogelijk niet. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart. De Mercedes-Benz Econic wordt voornamelijk gebruikt voor gespecialiseerde toepassingen, zoals vuilniswagens en brandweerwagens.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de posities van de giersnelheidssensor controleren en zo nodig verplaatsen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz