Terugroepactie Mercedes-Benz vanwege een productiefout

Geschreven op 13 januari 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege een productiefout in het brandstofsysteem.

Uit onderzoek is gebleken dat de hogedrukleidingen van het brandstofsysteem niet volgens specificatie zijn geproduceerd. Hierdoor kan scheurvorming in de hogedrukleiding optreden wat kan leiden tot brandstoflekkage. Brandstoflekkage is slecht voor het milieu en kan in combinatie met een ontstekingsbron brand veroorzaken. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de hogedrukleidingen van het brandstofsysteem vervangen.

Betrokken voertuigen
– MERCEDES-BENZ A
– MERCEDES-BENZ B
– MERCEDES-BENZ C
– MERCEDES-BENZ CLA
– MERCEDES-BENZ CLS
– MERCEDES-BENZ E
– MERCEDES-BENZ GLA
– MERCEDES-BENZ SLK
– MERCEDES SPRINER

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz