Terugroepactie Mercedes-Benz vanwege een productiefout

Geschreven op 14 januari 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor verschillende modellen vanwege een productiefout in de batterijlader.

Uit onderzoek is gebleken dat de batterijlader-printplaat voor de hoogvoltaccu niet juist is gefabriceerd. Hierdoor kan de batterijlader tijdens het rijden onterecht een aangesloten laadkabel herkennen. Hierdoor kan het voertuig automatisch in de transmissie P-stand gezet worden. Bij snelheden kleiner dan 5 km/h zal de transmissie de parkeerblokkerfunctie activeren. Hierdoor kan het voertuig niet verder rijden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de batterijlader voor de hoogvoltaccu vervangen.

Betrokken voertuigen
– MERCEDES-BENZ C
– MERCEDES-BENZ GLC
– MERCEDES-BENZ M
– MERCEDES-BENZ S

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz