Terugroepactie Gira wandcontactdoos

Geschreven op 14 maart 2016

Elektronicafabrikant Gira is een terugroepactie gestart voor wandcontactdozen met een ingebouwde kinderbeveiliging. De veiligheid kan niet gegarandeerd worden.

Elektronicafabrikant Gira is een terugroepactie gestart voor een groot aantal wandcontactdozen met een ingebouwde kinderbeveiliging. Uit ondrzoek is gebleken dat de sluiting van de wandcontactdozen met niet altijd goed werkt. Doordat deze niet goed sluit is het mogelijk dat bij verkeerd gebruik van de stopcontacten de gebruiker (kind) een elektrische schok kan krijgen met mogelijk ernstig of zelfs levensgevaarlijk letsel als gevolg.

De betreffende contactdozen, te herkennen aan het kinderlogo, zijn tussen 9-12-2014 en 26-01-2016 verkocht bij diverse elektrotechnische groothandels. Gira roept consumenten op om te controleren of zij wandcontactdozen van de betreffende typen in huis hebben. Uw installateur of elektromonteur kan u vertellen of de betreffende wandcontactdozen onder deze terugroepactie vallen, en zal deze kosteloos vervangen voor nieuwe wandcontactdozen. Totdat deze vervanging heeft plaatsgevonden wordt u dringend geadviseerd er voor te zorgen dat er geen materiaal in de contactdozen kan worden gestoken. Met de stroomtoevoer zelf is niets mis.

Als u denkt dat u een betrokken wandcontactdoos heeft, of dat niet zeker weet, neemt u dan contact op met uw elektrotechnisch installateur. Probeer in geen geval zelf de contactdoos te vervangen. Heeft u geen vaste elektromonteur, dan kunt u er via deze link van Gira één zoeken.

Voor meer informatie en/of vragen over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met de Gira klantenservice op telefoonnummer 0800–45623512 of een e-mail sturen naar recall@gira.de.

Meer informatie:
Persbericht Gira
Overzicht terugroepacties Gira