Terugroepactie Mercedes Benz Vito en V-klasse

Geschreven op 14 maart 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz Vito en Mercedes-Benz V-klasse vanwege de kans op koolmonoxidevergiftiging en/of brand.

Uit onderzoek is gebleken dat er een kans bestaat dat er een uitsparing in de bodemplaat ontbreekt, waardoor de eindpijp van de extra luchtverwarming mogelijk niet goed gemonteerd is. Hierdoor kunnen de uitlaatgassen van de luchtverwarming deels in het voertuiginterieur terecht komen. Er kan daarbij koolmonoxidevergiftiging en brand optreden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de uitsparing en montage van de eindpijp controleren en indien nodig aanpassen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz