Terugroepactie Busse bodyprotectors

Geschreven op 14 april 2016

Busse is een terugroepactie gestart voor bodyprotectors van het type Belton en Bebington omdat deze niet voldoen aan de veiligheidsnorm.

Uit onderzoek is gebleken dat de bodyprotectors (veiligheidsvesten) Belton en Bebington, die voornamelijk worden gebruikt in de ruitersport, niet voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen. Bij een ongeval in bepaalde situaties bieden de bodyprotectors onvoldoende schokbescherming. Vanwege dit veiligheidsprobleem is fabrikant Busse een terugroepactie gestart.
Hoe doe ik mee aan deze terugroepactie?
Consumenten die in het bezit zijn van een Belton (productiejaar 2015, gekocht na 13-5-2015) en/of Bebington (productiejaar 2016) bodyprotector dienen deze niet meer te gebruiken. U vindt het productiejaar in het ingenaaide etiket. Men kan het vest terugbrengen naar de winkel waar deze gekocht is. Men krijgt dan een gelijkwaardige bodyprotector van minstens dezelfde kwaliteit. Voor vragen kan men contact opnemen met het volgende e-mailadres: sicherheitshinweis@busse-reitsport.de of bellen naar het volgende telefoonnummer: +49-44293690.

Meer informatie:
Persbericht Busse
Overzicht terugroepacties Busse