Terugroepactie Kawasaki W800

Geschreven op 15 januari 2016

Kawasaki is een terugroepactie gestart voor de Kawasaki W800 vanwege veiligheidsproblemen.

Uit onderzoek is gebleken dat een kabelboom onder de brandstoftank contact kan maken met de zijkant van het frame. Deze kan hierdoor slijten en kortsluiting veroorzaken. Tevens is bij sommige motorfietsen het rubber van het inlaatspruitstuk onvoldoende hittebestendig, waardoor het kan gaan lekken. Hierdoor kan het valse lucht aanzuigen waardoor de motor onregelmatig kan gaan lopen of afslaan. Vanwege deze veiligheidsproblemen is Kawasaki een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Kawasaki betrokken is bij deze actie zal Kawasaki u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de kabelboom inspecteren en voorzien van bescherming. Daarnaast zullen bij een beperkt aantal motorfietsen de inlaatspruitstukken vervangen worden door een verbeterd type.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 020-7070081.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Kawasaki