Terugroepactie Jeep Cherokee

Geschreven op 16 februari 2016

Autofabrikant Jeep is een terugroepactie gestart voor de Jeep Cherokee vanwege problemen met de ruitenwisserinstallatie.

Uit onderzoek blijkt dat de ruitenwisserinstallatie onvoldoende elektrisch is geaard. Door de optredende elektrostatische energie kan de centrale regelmodule defect gaan waardoor de ruitenwisserinstallatie niet meer werkt. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Autofabrikant Jeep een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Jeep betrokken is bij deze actie zal Jeep u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal een extra massastrip op de ruitenwissermotor aanbrengen. Als de ruitenwissers helemaal niet meer functioneren, zal ook de betreffende regelmodule worden vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-04265337.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Jeep