Terugroepactie Mercedes-Benz vanwege brandstofprobleem

Geschreven op 15 februari 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz GL, Mercedes-Benz GLE en Mercedes-Benz ML vanwege problemen met de brandstofpomp.

Uit onderzoek is gebleken dat het verbindingsstuk op de brandstofpomp waar de brandstofleiding voor de standkachel aan bevestigd wordt te kort is. Hierdoor is de aansluiting mogelijk niet vloeistofdicht en kan er tijdens het rijden of schuin parkeren brandstof lekken. Brandstoflekkage kan in uitzonderlijke gevallen leiden tot brand. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het verbindingsstuk controleren en indien nodig de brandstofpomp vernieuwen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz