Terugroepactie Peugeot 2008 en 208

Geschreven op 15 februari 2016

Autofabrikant Peugeot is een terugroepactie gestart voor de Peugeot 2008 en Peugeot 208 vanwege problemen met de brandstoftank.

De ontluchtingsklep van de antiterugslagklep in de brandstoftank bevat mogelijk een gat. Hierdoor is er geen afdichtingsfunctie bij het over de kop slaan van het voertuig wat kan leiden tot brandstoflekkage. Hierdoor is er een verhoogde kans op brand en milieuvervuiling. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Peugeot een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Peugeot betrokken is bij deze actie zal Peugeot u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de ontluchtingsklep controleren en indien nodig de brandstoftank vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Peugeot