Terugroepactie Black Diamond klimmateriaal

Geschreven op 15 april 2016

Black Diamond is een terugroepactie gestart voor verschillende klimmaterialen vanwege mogelijke productie- en/of montagefouten.

Black Diamond heeft vastgesteld dat in een incidenteel geval het voor kan komen dat een aantal klimmaterialen, waaronder karabiners en via ferrata / klettersteig sets niet goed zijn geproduceerd. Zo kunnen o.a. klinknagels niet goed zijn afgewerkt en veiligheidsstiksels ontbreken. Om er zeker van te zijn dat er geen ongelukken kunnen gebeuren als gevolg van deze productie- en/of montagefouten is Black Diamond een wereldwijde terugroepactie gestart.
Betrokken producten
De waarschuwing geldt voor de volgende series: Iron Cruiser Via Ferrata lanyard sets, Index Ascenders, Camalots (Ultralights) en Carabiners ‘Wiregate’, ‘Solidgate’ & ‘Screwgate’. Het gaat in alle series om meerdere types. Om te kijken of uw product betrokken is bij deze terugroepactie kunt u terecht op de speciaal daarvoor opgezette websites. Op deze websites vindt u overzichtelijke foto’s en instructies.
Iron Cruiser Via Ferrata lanyard sets
Index Ascenders
Camalots (Ultralights)
Carabiners ‘Wiregate’, ‘Solidgate’ & ‘Screwgate’

Wat doe ik als mijn product betrokken is?
Als uw product onder deze terugroepactie valt dient u deze uit veiligheidsoverwegingen niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel van aankoop voor verder instructies. U kunt ook rechtstreeks een melding doen bij Black Diamond.

Meer informatie:
Persbericht Productwaarschuwing.nl
Overzicht terugroepacties Black Diamond