Terugroepactie Renault Master III

Geschreven op 15 april 2016

Autofabrikant Renault is een terugroepactie gestart voor de Renault Master III vanwege problemen met de olieleiding.

Uit onderzoek is gebleken dat de krimpranden van de olieaanvoerleiding van de turbocompressor kunnen scheuren. Hierdoor kan de olieleiding lek raken. Als gevolg hiervan kan er een olielekkage ontstaan. Daarnaast kan de motor plotseling defect raken waardoor het voertuig stil kan vallen. De bestuurder wordt via een melding op het dashboard gewaarschuwd over een probleem met de oliedruk. Vanwege dit probleem is Renault een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Renault betrokken is bij deze actie zal Renault u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de olieaanvoerleiding van de turbocompressor vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Renault