Terugroepactie Volkswagen Passat

Geschreven op 16 februari 2016

Autofabrikant Volkswagen is een terugroepactie gestart voor de Volkswagen Passat vanwege problemen met een stekkerverbinding.

Uit onderzoek is gebleken dat de stekkerverbinding van de constante stroom op de relaisdrager in de passagiersruimte niet goed vergrendeld kan zijn. Als de stekkerverbinding losraakt kunnen onder andere de motor, de startfunctie, de werking van de elektrische achterklep en de controlelampjes op het dashboard uitvallen. Daarnaast is het mogelijk dat als de motor uitvalt de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging niet goed functioneren. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Volkswagen een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Volkswagen betrokken is bij deze actie zal Volkswagen u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de stekkerverbinding controleren en indien nodig herstellen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Volkswagen