Terugroepactie Volvo vanwege brandstofprobleem

Geschreven op 16 februari 2016

Autofabrikant Volvo is een terugroepactie gestart vanwege een brandstofprobleem bij bepaalde type voertuigen.

Autofabrikant Volvo is een terugroepactie gestart voor meerdere Volvo modellen. De motorsoftware bevat een fout. Door verschil in brandstofniveau tussen de linker- en de rechter tankhelft kan het voorkomen dat de brandstofmeter voldoende brandstof aangeeft, terwijl de motor niet voorzien kan worden van voldoende brandstof. Hierdoor kan het instrumentenpaneel en de stuurbekrachtiging uitvallen en het voertuig plotseling stilvallen vanwege gebrek aan brandstof.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Volvo betrokken is bij deze actie zal Volvo u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de boordsoftware kosteloos aanpassen.

Betrokken voertuigen
– VOLVO S60
– VOLVO S60CC (Cross Country)
– VOLVO S80
– VOLVO V60
– VOLVO V60CC (Cross Country)
– VOLVO V70
– VOLVO XC60
– VOLVO XC70

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Volvo