Terugroepactie Audi vanwege 'sjoemelsoftware'

Geschreven op 18 februari 2016

Autofabrikant Audi is een terugroepactie gestart voor verschillende dieselmodellen vanwege de aanwezigheid van zogenaamde ‘sjoemelsoftware’.

De software die in voertuigen met een EA189 dieselmotor is geïnstalleerd zorgt tijdens rollenbanktests mogelijk voor lagere NOx-waarden dan die onder dezelfde omstandigheden op de weg zouden zijn gemeten. Dit is in strijd met de geldende wetgeving en zorgt daarnaast voor een onjuist beeld m.b.t. milieuvriendelijkheid. Vanwege dit probleem is Audi een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Audi u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal aangepaste software installeren en bij voertuigen met een 1.6L dieselmotor een stromingsrooster aanbrengen.

Betrokken voertuigen
– AUDI A1
– AUDI A3
– AUDI A4
– AUDI A5
– AUDI A6
– AUDI Q3
– AUDI Q5
– AUDI TT

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Audi