Terugroepactie Ducati 1199 Panigale S en 1199 Superleggera

Geschreven op 18 februari 2016

Ducati is een terugroepactie gestart voor de Ducati 1199 Panigale S en de Ducati 1199 Superleggera vanwege problemen met de zuiger van de schokdemper.

De mogelijkheid bestaat, dat de zuiger van de schokdemper achter niet juist is gemonteerd, waardoor deze kan losraken. Dit heeft als gevolg dat de dempende functie van de schokdemper niet meer werkt en de bestuurder de controle over de motorfiets verliezen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Ducati een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Ducati betrokken is bij deze actie zal Ducati u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het serienummer van de schokdemper controleren en indien nodig repareren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Ducati