Terugroepactie Toyota RAV4

Geschreven op 18 februari 2016

Autofabrikant Toyota is een terugroepactie gestart vanwege een veiligheidsprobleem met de Toyota RAV4. Bij een aanrijding kunnen de achtergordels scheuren en loskomen.

Autofabrikant Toyota is een terugroepactie gestart voor de Toyota RAV4, geproduceerd tussen juli 2005 en augustus 2014. Bij een aanrijding kunnen de buitenste achtergordels in aanraking komen met een niet goed afgeschermd metalen onderdeel, waardoor de gordels kunnen scheuren en loskomen. Er zijn bij Toyota twee ongevallen bekend waarbij dit is gebeurd. Om de veiligheid te kunnen blijven garanderen heeft Toyota besloten om alle wagens van dit type terug te roepen. In Nederland zou het gaan om bijna 10.000 verkochte auto’s.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Toyota betrokken is bij deze actie zal Toyota u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het metalen onderdeel kosteloos voorzien van een harsafdekking.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0369.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Toyota