Terugroepactie Volkswagen Crafter

Geschreven op 18 maart 2016

Autofabrikant Volkswagen is een terugroepactie gestart voor de Volkswagen Crafter vanwege problemen met de lak.

Door een onjuiste chemische laksamenstelling is niet gewaarborgd dat de verschillende laklagen voldoende aan elkaar hechten. Hierdoor kunnen gelijmde ruiten en bevestigingsrails niet voldoende hechting hebben met het voertuig en loslaten bij een ongeval. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Volkswagen een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Volkswagen betrokken is bij deze actie zal Volkswagen u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal alle ruiten uitsnijden, de lijmvlakken lakvrij maken en opnieuw lakken. Daaropvolgend worden de ruiten opnieuw ingelijmd. Indien de auto is voorzien van bevestigingsrails in de laadruimte, worden deze op eenzelfde manier behandeld.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Volkswagen