Terugroepactie BMW 7-serie

Geschreven op 18 april 2016

Autofabrikant BMW is een terugroepactie gestart voor de 7-serie vanwege problemen met de airbags.

Uit onderzoek is gebleken dat bij sterke acceleratie of vertraging, zoals bij een ongeval, een metaal deel kan losraken in de airbagregeleenheid. Indien dit deel contact maakt met de printplaat kan dit een kortsluiting veroorzaken. Als er kortsluiting optreedt zal de airbagregeleenheid opnieuw opstarten. Gedurende 5 seconden zullen de airbags niet werken. De bestuurder wordt gewaarschuwd door een oplichtende airbagwaarschuwingslamp op het dashboard. Vanwege dit veiligheidsprobleem is BMW een terugroepactie gestart. Het zou gaan om de nieuwste 7-serie die gebouwd en verkocht is tussen juli en december 2015.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw BMW betrokken is bij deze actie zal BMW u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de airbagregeleenheid vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties BMW