Terugroepactie Renault Trafic III

Geschreven op 19 mei 2016

Autofabrikant Renault is een terugroepactie gestart voor de Renault Trafic III vanwege problemen met de passagiersairbag.

Uit onderzoek is gebleken dat een of meer bevestigingsbouten van de passagiersairbag kunnen ontbreken. In het geval dat een of meerdere bouten ontbreken bestaat het risico dat de airbag niet goed functioneert bij een aanrijding. Hierdoor is er een verhoogde kans op letsel bij een ongeval. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Renault een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Renault betrokken is bij deze actie zal Renault u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de montage van de airbag controleren en indien nodig aanpassen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Renault