Terugroepactie Jaguar XE en XF

Geschreven op 20 april 2016

Autofabrikant Jaguar is een terugroepactie gestart voor de Jaguar XE en Jaguar XF vanwege problemen met de brandstoftoevoer.

Uit onderzoek is gebleken dat de lage druk brandstofleiding los kan komen van het brandstoffilter. Als gevolg hiervan kan de motor uitvallen omdat er geen brandstoftoevoer meer is. Daarnaast zal na 2-3 maal remmen het remvacuĆ¼m verdwenen zijn waardoor er geen rembekrachtiging meer is. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Jaguar een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Jaguar betrokken is bij deze actie zal Jaguar u een brief sturen. In deze brief wordt de voertuigeigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal een extra borgclip monteren op het brandstoffilter.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Jaguar