Terugroepactie Staiger Vélo fiets

Geschreven op 20 april 2016

Fietsfabrikant Staiger is een terugroepactie gestart voor de Staiger Vélo fiets vanwege de kans op breuken en barsten in het frame.

Fietsfabrikant Staiger waarschuwt voor een mogelijk veiligheidsprobleem bij de Staiger Vélo fietsen uit verschillende bouwjaren. Uit onderzoek is gebleken dat niet alle fietsen die verkocht zijn een frame hebben dat een volledige warmtebehandeling heeft ondergaan. Dit komt omdat de industriële oven niet correct werkte. Doordat het frame nu niet voldoende afgewerkt is, kunnen er breuken en barsten ontstaan in het frame met mogelijk ernstig letsel tot gevolg.

Hoe weet ik of mijn fiets betrokken is bij deze terugroepactie?
Staiger heeft daarom een speciale website opgezet waarop men aan de hand van het framenummer kan controleren of de fiets een dergelijk frame bevat. Het framenummer vindt u op het frame op de onderkant van de trapas en begint met de code ‘AV1340’.

Hoe wordt het defect hersteld?
Als uw fiets inderdaad bij deze terugroepactie is betrokken, dan wordt u dringend aangeraden de fiets niet meer te gebruiken en terug te gaan naar de dealer waar u deze heeft gekocht. Deze zal het frame kosteloos vervangen. De nieuwe frames zijn vanaf begin mei 2016 beschikbaar.

Meer informatie:
Persbericht Staiger
Overzicht terugroepacties Staiger