Terugroepactie Renault Espace V en Talisman

Geschreven op 20 mei 2016

Autofabrikant Renault is een terugroepactie gestart voor de Renault Espace V en Renault Talisman vanwege mogelijk beschadigde gordels.

Uit onderzoek is gebleken dat de voorste veiligheidsgordels beschadigd kunnen zijn door snijgereedschap bij het openen van de verpakkingen in de fabriek. Een beschadigde veiligheidsgordel is minder sterk en kan bij een aanrijding en/of hard remmen minder bescherming bieden. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Renault een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Renault betrokken is bij deze actie zal Renault u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de veiligheidsgordels voor op beschadigingen controleren en indien nodig vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-0303.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Renault