Terugroepactie Piaggio Zip 50

Geschreven op 22 januari 2016

Scooterfabrikant Piaggio is een terugroepactie gestart voor de Piaggio Zip 50 vanwege een productiefout in de benzinetank.

Uit onderzoek is gebleken dat de elektrische contacten die in de tankniveau sensor gelijmd zijn kunnen loskomen doordat de gebruikte lijm kan oplossen in de benzine. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de contacten, waardoor de benzine uit de tank kan komen. Dit kan leiden tot een ongeval en/of brand. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Piaggio een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Piaggio betrokken is bij deze actie zal Piaggio u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal een nieuwe tankniveau sensor met een andere lijmsoort monteren.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-81829800.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Piaggio