Terugroepactie Nissan Juke

Geschreven op 22 februari 2016

Autofabrikant Nissan is een terugroepactie gestart voor de Nissan Juke vanwege verkeerde kalibratiewaarden voor de zwaveldioxide.

De motormanagementmodule (ECM) van de Nissan Juke bevat software met verkeerde kalibratiewaarden voor de zwaveldioxide. Bij langdurig gebruik kan het roetfilter verzadigd raken waardoor het voertuig de toegestane waarden voor NOx niet haalt. Hierdoor kunnen de toegestane emissiewaardes worden overschreden. Vanwege dit probleem is Nissan een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Nissan betrokken is bij deze actie zal Nissan u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal het motormanagement systeem herprogrammeren en indien het voertuig 3000 of meer kilometers gereden heeft, ook het roetfilter vervangen.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Nissan