Terugroepactie Maserati Ghibli en Quattroporte

Geschreven op 22 maart 2016

Autofabrikant Maserati is een terugroepactie gestart voor de Maserati Ghibli en Maserati Quattroporte vanwege problemen met de vloermat.

Uit onderzoek is gebleken dat er problemen zijn met de vloermat. De bevestigingsdelen van de vloermat ontbreken, zijn niet goed aangebracht of zijn beschadigd. Ook kan het mogelijk zijn dat de vloermat onjuist is aangebracht of dat er losse delen op de vloermat kunnen liggen. Door de onjuiste positie van de vloermat kan het gaspedaal blijven hangen en mogelijk een ongeluk veroorzaken. Vanwege dit probleem is Maserati een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Maserati betrokken is bij deze actie zal Maserati u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de gaspedaalkap en/of de vloermat vervangen en op de juiste manier vastzetten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Maserati