Terugroepactie Mercedes-Benz GLC

Geschreven op 22 april 2016

Autofabrikant Mercedes-Benz is een terugroepactie gestart voor de Mercedes-Benz GLC vanwege een montagefout.

Uit onderzoek is gebleken dat de kabelboom van de stuurkolomschakelaarmodule door een foutieve bevestiging onjuist geplaatst kan zijn. Hierdoor kan de kabelboom in de instelmechaniek van de stuurkolom gaan klemmen en open schuren. Het openschuren van de kabelboom kan leiden tot uitval van de richtingaanwijzers, versnellingskeuze, ESP en stuurondersteuning. Verder kunnen de airbags zonder aanleiding worden geactiveerd en kan het voertuig stilvallen. Vanwege dit softwareprobleem is Mercedes-Benz een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw Mercedes-Benz betrokken is bij deze actie zal Mercedes-Benz u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de kabelboom aan de stuurkolom beschermen tegen inslijten.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-97777777.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Mercedes-Benz