Terugroepactie Dodge Stratus

Geschreven op 23 maart 2016

Autofabrikant Dodge is een terugroepactie gestart voor de Dodge Stratus vanwege een veiligheidsprobleem.

Uit onderzoek is gebleken dat er problemen zijn met de zonneklep aan de passagierszijde. Wanneer de zonneklep aan de passagierszijde naar beneden staat, kan deze tijdens activatie van de zijairbag in contact komen met de airbag. Afhankelijk van de hoek van de zonneklep kan deze door de kracht van de airbag uit de bevestiging worden gestoten. Bij activatie van de airbag kan een losgeschoten zonneklep het risico op letsel verhogen. Vanwege dit veiligheidsprobleem is Dodge een terugroepactie gestart.

Hoe wordt het probleem hersteld?
Als uw voertuig betrokken is bij deze actie zal Dodge u een brief sturen. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal een bevestigingsband aanbrengen voor de zonneklep aan de passagierszijde.

Hoe weet ik of mijn voertuig betrokken is bij deze terugroepactie?
Over het algemeen geeft de autofabrikant weinig tot geen details over de betrokken types, uitvoeringen en bouwjaren. Daarnaast heeft een terugroepactie vaak betrekking op een kleine selectie voertuigen. U kunt het beste uw kenteken controleren via Ovi RDW. U kunt hier alle openstaande terugroepacties van uw voertuig terug vinden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het volgende telefoonnummer: 0800-36343000.

Meer informatie:
Terugroepregister RDW
Overzicht terugroepacties Dodge